Boekpresentatie De Stadsgenese

25 mei

Datum

Dinsdag 25 mei 2021

Tijd

15:00 – 16:00 uur

Locatie

Online

Doelgroep

Deze bijeenkomst is interessant voor alle bestuurders en professionals die betrokken zijn bij klimaatadaptatie en stedelijke ontwikkeling.

Omschrijving

Op 25 mei overhandigen Joost Buntsma (directeur STOWA) en Arjan de Zeeuw (directeur Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) het eerste exemplaar van de publicatie De Stadgenese aan Deltacommissaris Peter Glas. Deze online bijeenkomst vindt plaats in de vorm van een vraaggesprek, met wethouders van voorbeeldgemeenten die in het boek voorkomen (waaronder Middelburg, Culemborg, Dordrecht en Nijmegen) en Co Verdaas (dijkgraaf Waterschap Rivierenland). Je kunt bij deze online presentatie aanwezig zijn.

Over het boek De Stadsgenese

Door de genese van de stad, ofwel de ‘wording’ of het ‘ontstaan’ van de stad te onderzoeken en integraal in beeld te brengen, richten de schrijvers het vizier opnieuw op de samenhang tussen het natuurlijke systeem en de stedelijke ontwikkeling. Het boek De Stadsgenese wil een inspiratiebron zijn voor waterschappen, gemeenten en andere organisaties. Het reikt een methode aan om een stadsgenese te beschrijven en te gebruiken als basis voor klimaatadaptatie en stedelijke ontwikkeling.

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer informatie? Ga dan naar de website van STOWA. Om je aan te melden kun je dit formulier invullen.

« Terug

Sluiten