Kennisconferentie ‘Omgaan met extreem weer in Zuid-Nederland’

20 okt

Datum

20 oktober 2022

Tijd

10.00 tot 16.00 uur

Locatie

Evoluon, Eindhoven

Omschrijving

Te veel water, te weinig water, droogte, hitte, overstromingen. Allemaal extreme weersomstandigheden waar we de komende jaren steeds vaker mee te maken krijgen. Hoe gaan we daarmee om in Zuid-Nederland?

In 2050 willen we in Brabant en Limburg klimaatbestendig en waterrobuust zijn. Dit vraagt om een slimme vervlechting van de netwerken en activiteiten van Deltaprogramma Hoge Zandgronden/Zoet Water (DHZ) en Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie (DPRA). Hier willen we op 20 oktober 2022 bij stilstaan door terug te kijken op de afgelopen periode en vooruit te kijken naar de toekomst.

In een interactief en inspirerend programma nemen we u mee langs interessante klimaatrobuuste en waterbeschikbaarheidsprojecten, delen we de ervaringen met de Regionale Energie Klimaat Strategie, duiken we in monitoring nieuwe stijl, leren we meer over Limburgse ‘lessons learned’ en spelen we het verrassende Water en Bodemspel. Met kleurrijke intermezzo’s en interessante gasten zoals Peter Kuipers Munneke wordt dit een bijeenkomst die u niet wilt missen!

Meer informatie

Meer informatie volgt binnenkort. Maar direct betrokkenen bij klimaatadaptatie in Zuid-Nederland, zoals bestuurders, ambtenaren en deelnemers DHZ en het Platform Klimaatadaptatie Zuid-Nederland, kunnen na de zomer een uitnodiging verwachten.

« Terug

Sluiten