Kennisdag zoetwater en ruimtelijke adaptatie

28 sep

Datum

28 september 2023

Locatie

Spoorwegmuseum Utrecht

Omschrijving

De 22e eeuw is dichterbij dan je denkt! Hoe zorgen we in de toekomst voor een veilig en prettig leefbaar Nederland met voldoende (drink)water en een gezonde bodem? In de Deltaprogramma’s Zoetwater en Ruimtelijke Adaptatie komen dit soort vragen aan de orde. We moeten bij alle ingrepen in de ruimtelijke inrichting rekening houden met de lange termijn. Ook het college van Rijksadviseurs heeft dat onlangs benadrukt. Maar hoe doen we dat? Welke kennis is daarover beschikbaar? En welke kennis missen we nog?

Daarover gaat de kennisdag Zoetwater en Ruimtelijke Adaptatie. Het thema is ‘Lange termijn urgentie verbinden aan korte termijn actie’. Rijksadviseur Jannemarie de Jonge en Wieke Pot, universitair docent bij Wageningen University & Research (WUR) en raadslid van de Wetenschappelijke Klimaatraad, delen hun inzichten en gaan met jou in gesprek. ’s Middags kun je meedoen aan sessies, die dieper ingaan op een aantal onderwerpen.

De kennisdag is voor iedereen die zich bezighoudt met ruimtelijke ordening, waterbeheer, bodemsystemen, de financiële sector of de sociale sector. Werk je in een andere sector en ben je nieuwsgierig naar deze kennisdag? Ook dan ben je van harte welkom!

Heb je zelf een interessant project of onderzoeksresultaat dat je wil delen op de kennismarkt? Dan kun je dat aangeven in het registratieformulier.

De kennisdag is een initiatief van het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie, de Nationale Klimaatadaptatiestrategie en het Deltaprogramma Zoetwater in samenwerking met STOWA.

Aanmelden

Wil je meer informatie over het programma? Ga naar het Kennisportaal Klimaatadaptatie. Daar kan je je ook aanmelden.

« Terug

Sluiten