KAN-excursie naar bovengronds regenwatersysteem in Eindhoven

17 sep

Datum

17 september 2024

Tijd

13:00 – 15:30 uur

Locatie

De woonwijken Celsius, Vredeoord en landgoed De Grote Beek in Eindhoven

Doelgroep

Deze excursie is bedoeld voor medewerkers van woningcorporaties en bouwbedrijven, ontwikkelaars, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, ecologen, civiel technici, waterdeskundigen, gemeenteambtenaren en andere experts die vanuit hun beroep interesse hebben voor een natuurinclusieve en klimaatadaptieve inrichting van de openbare ruimte.

Omschrijving

Op dinsdagmiddag 17 september organiseert het KAN-platform een excursie naar het bovengrondse regenwatersysteem in de woonwijken Celsius, Vredeoord en landgoed De Grote Beek in Eindhoven. In deze drie aangrenzende gebieden is in de periode tussen 2016 en 2024 één samenhangend afwateringssysteem aangelegd dat is geïntegreerd in de woningen en het landschap. Dit gebeurde deels in combinatie met herstructurering en nieuwbouw.

Tijdens de excursie word je ontvangen in de buurt van de locaties. Alwin de Lang, Peter Lubbers en Joeri Sowka van Buro Lubbers presenteren de lessen van het project. Voor Celsius en De Grote Beek is het stedenbouwkundig plan in samenwerking met Tarra Architectuur en Stedenbouw gemaakt. Woningcorporatie Trudo licht de herstructurering van Celsius toe. Voor de excursie staan fietsen klaar. Met de fiets verken je de drie gebieden onder leiding van de betrokkenen van het project van Buro Lubbers, Trudo, de gemeente en het waterschap. Er is veel ruimte voor vragen en discussie.

Aanmelden

Wil je meer informatie over het project? Ga naar de website van KAN. Via deze website kun je je ook aanmelden. Deelname is gratis. 

« Terug

Sluiten