Klimaatmakers samen in actie in Hilvarenbeek

dinsdag 05 februari 2019

De gemeente Hilvarenbeek heeft een groen dak aangelegd op het gemeentekantoor en verschillende wadi’s aan de rand van het dorp. Maar een lokale overheid heeft de inwoners nodig om de hele gemeente klimaatproof te maken. Daarom vraagt Hilvarenbeek haar inwoners om mee te doen. Met verschillende acties hebben ze samen al veel veranderd.

Zo kwamen er door de fotowedstrijd Groene Tuin goede voorbeelden naar voren van particulieren. De actie was bedoeld om zoveel mogelijk mensen te motiveren hun tegels te vervangen door planten. De resultaten zijn te zien op deze kaart.

In het najaar hebben veel inwoners een regenton aangeschaft tijdens de regentonnenactie. De gemeente betaalde een deel van de aankoopkosten.

De derde actie van de gemeente loopt op dit moment: inwoners worden opgeroepen met goede ideeën te komen om energie te besparen, de biodiversiteit te vergroten en de gemeente water- en hittebestendig te maken. De inwoners met plannen en actiebereidheid worden klimaatmakers genoemd. De beste ideeën werden gerealiseerd met hulp van de gemeente. meer informatie over klimaatmakers lees je op de website: www.hilvarenbeek.nl/klimaatmakers.

« Terug

Sluiten