Zuid-Nederland bereidt zich voor op veranderend klimaat

woensdag 11 maart 2020

De overheden en andere partijen in Noord-Brabant en Limburg delen kennis en ervaringen om zich voor te bereiden op de veranderingen door extreem weer en watertekorten. We werken ook samen aan één Uitvoeringsprogramma Klimaatadaptatie, dat eind 2020 klaar is. Het eerste deel van dit uitvoeringsprogramma is onze gezamenlijke Strategie Klimaatadaptatie Zuid-Nederland. Op 5 maart 2020 bespraken we het concept hiervan in het Regionaal Bestuurlijk Overleg Maas (RBOM). Een interessant document voor iedereen die meer wil weten over klimaatadaptatie in Zuid-Nederland.

Bestuur is positief over strategie

De leden van het RBOM zijn positief over het concept van deze gezamenlijke strategie en gaven een aantal aandachtspunten mee voor de definitieve versie. De strategie beschrijft onder andere hoe we op een nieuwe, eigentijds manier te werk willen gaan. In de loop van 2020 vullen we de strategie aan met het programma voor de uitvoering ervan in de komende jaren.

Inspiratieboek

Wil je meer weten over wat Zuid-Nederland al doet om zich aan te passen aan het veranderende klimaat? Neem een kijkje in het boek Inspiratie uit Zuid-Nederland met voorbeelden van gerealiseerde projecten en processen. Dit inspiratieboek laat zien dat al veel mensen werken aan klimaatadaptatie en dat het gebeurt op verschillende schaalniveaus, van bewonersinitiatieven tot projecten voor het hele gebied Zuid-Nederland.

Nog niet aangesloten?

Ben je nog niet aangesloten bij de strategie maar wil je meer weten over hoe Noord-Brabant en Limburg zich voorbereiden op de veranderende omstandigheden? Ook dan is deze strategie de moeite waard om te lezen. We willen zoveel mogelijk organisaties, bedrijven en bewoners bij de strategie betrekken. Dat doen we onder andere met de lokale en regionale dialogen over klimaatadaptatie in 2020.

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem dan contact op met je gemeente. Je kunt ook een mail sturen naar Maarten van der Heide, voorzitter van het platform klimaatadaptatie Zuid-Nederland: mvdheide@brabant.nl.

« Terug

Sluiten