Water leeft in Eindhoven!

dinsdag 20 oktober 2020

Klimaatverandering vraagt om een andere omgang met water: water vertragen, verzorgen en infiltreren wordt de norm. Deze week is het de Dutch Design Week, waarin de Embassy of Water het fenomeen water in de spotlights zet. Laat je inspireren door waterontwerpen die je blik op water veranderen en praat mee tijdens diverse online evenementen.

Wat kun je doen deze week?

Je kunt meedoen aan verschillende online bijeenkomsten, webinars, interviews. Ook zijn er exposities die je kunt bekijken. Het volledige programma van de Embassy of Water vind je op de website van World Design Embassies.

Een paar voorbeelden van evenementen:

  • Op 21 oktober is er van 11.00 tot 13.00 uur een sessie over strategieën om consumenten te verleiden tot een meer bewuste en doordachte consumptie van drinkwater. Wil je hieraan meedoen? Meld je dan aan via deze link.
  • Social designer Bernhard Lenger levert met zijn werk ‘De Waterdieren’ een bijdrage aan de transitie van water als product naar water als metgezel. Van waterhamster tot waterwalvis: welk dier kies jij en waarom?
  • De Weather Makers bouwden een kraamkamer van biodiversiteit: de Eco Oasis. Neem een virtueel kijkje of meld je aan voor een fysieke rondleiding bij de Eco Oasis in Rosmalen.
  • Studio 1:1 onderzoekt vanuit het lectoraat ‘Places and Traces’ van de Design Academy Eindhoven de toekomstige rol van Waterschap De Dommel in tijden van klimaatcrisis.
  • Erik Melander heeft een waterbrug gebouwd, de Aqua Bridge. Dit openluchtaquarium aan de rand van Eindhoven vergroot het leefgebied van wilde dieren in de stad.
  • Nova Innova presenteert het drijvend netwerk Pond. Dit netwerk genereert energie met behulp van de afbraak van organische componenten in het water.

Meer weten? 

De Embassy of Water is onderdeel van het World Design Embassies-programma van de Dutch Design Foundation. Alle projecten, aanvullende artikelen en verdieping kun je het hele jaar op hun website vinden.

« Terug

Sluiten