Basisschoolleerlingen ontwerpen groen schoolplein

donderdag 07 december 2017

Basisscholen in Helmond deden mee aan de wedstrijd ‘Vergroen je eigen Schoolplein’. Leerlingen mochten daarbij hun ideale groene schoolplein op papier zetten. Een initiatief van Du Pré groenprojecten die daarmee haar 75-jarige bestaan vierde.

3 finalisten

Uit 8 ontwerpen werden 3 finalisten gekozen door de jury bestaande uit: William de Kleijn, lid van het dagelijks bestuur van Waterschap Aa en Maas, Sas Terpstra, programmaleider Water bij Provincie Noord-Brabant en voorzitter Erik de Vries, wethouder van de gemeente Helmond. De 3 partijen waren zo onder de indruk van het initiatief en de presentaties dat zij spontaan gezamenlijk besloten de beide andere finalisten een bedrag te schenken van € 2.250,00 per school als aanmoediging. Alle drie de juryleden gaven aan dat het bijzonder is als je kinderen vraagt wat ze een mooi schoolplein vinden dat je een ontwerp krijgt dat gezond, klimaatbestendig en groen is en daarmee precies aansluit op beleidsambities van de organisaties.

Uitvoering winnend ontwerp

RKBS De Vendelier werd winnaar en gaat het ontwerp van de kinderen uitvoeren, met de prijs van € 5.000 van Du Pré groenprojecten. Verder loopt er nog een subsidieaanvraag bij het Prins Bernard Cultuurfonds voor verdubbeling van het bedrag. In dat geval zal er minimaal € 12.500,00 beschikbaar zijn voor vergroening.

Meer groen op schoolpleinen

Een groen schoolplein helpt mee om de gevolgen van klimaatverandering in de stad op te vangen en zorgt voor bewustwording bij de leerlingen die actief meedenken aan een duurzame inrichting. Daarnaast draagt groen op schoolpleinen bij aan de gezondheid en zorgt socialer gedrag bij kinderen waardoor pesten afneemt. De provincie ziet graag meer groen op schoolpleinen en steunt daarom deze wedstrijd.

« Terug

Sluiten