Rodenborch College Rosmalen wint Water Challenge

vrijdag 07 december 2018

Vier leerlingen van het Rodenborch College in Rosmalen hebben de eerste prijs van de ‘Water Challenge’ in de wacht gesleept. Gedeputeerde Johan van den Hout reikte de prijs, een bedrag van 300 euro en het spel ‘Climate Adaptation’, uit in het provinciehuis.

De Water Challenge is een samenwerking tussen de Stichting Jong ondernemen en de Provincie Noord Brabant. De Stichting Jong Ondernemen wil jongeren inspireren om een weg in te slaan naar een ondernemende toekomst en hen daarbij laten nadenken over oplossingen voor (toekomstige) maatschappelijke problemen. Klimaatverandering is zo’n thema, waar ook de provincie ook stevig op inzet.

Klimaatverandering

Samen met de Stichting Jong Ondernemen heeft de provincie op vijf HAVO/VWO-scholen een gastcollege gegeven over klimaatverandering. Daarna hebben leerlingen YouTube-filmpjes van vijf minuten gemaakt over oplossingen voor waterkwaliteits en –kwantiteitsvragen. Deze filmpjes zijn door een jury beoordeeld op creativiteit, kwaliteit, uitstraling en haalbaarheid. De makers van de beste filmpjes werden uitgenodigd voor het houden van een pitch.

Geavanceerd

Volgens de jury kwamen Sophie, Tom, Puck en Jippe van het Rodenborch College uit de bus met een geavanceerd, professioneel filmpje, dat op straat-, wijk- en regioniveau inging op de noodzaak om water langer vast te houden. Ze hadden daarvoor verschillende manieren bedacht en in beeld gebracht zoals het aanleggen van zaksloten naast fietspaden, het gebruik van andere plantsoeninrichting en het meer ‘open’ maken van verharde parkeerplaatsen.

Sophie Tom, Puck en Jippe - Rodenborch College (winnaars)

Boaz - Dongemondcollege 

Daan, Cai, Bram en Teun - Rodenborch College

Daphne, Rosa en Neomi - St Janslyceum

David, Jasmijn, Lotte, Lotte en Maud - Rodenborch College

Nikki en Marjolein – Beatrixcollege

Tycho, Harm, Thomas – Beatrixcollege

« Terug

Sluiten