Aankondiging subsidie klimaatadaptatie-projecten voor gemeenten

dinsdag 05 februari 2019

Per 1 april 2019 kunnen gemeenten subsidie aanvragen bij de provincie Noord-Brabant voor de uitvoering van klimaatadaptatie-projecten via deze link naar het subsidieloket.

Klimaatadaptatie

Hitte, droogte, wateroverlast en overstromingen komen steeds meer voor. Gemeenten spelen een cruciale rol bij het aanpassen van de leefomgeving aan deze extreme weersomstandigheden. De provincie ondersteunt gemeenten hierin met kennis, ervaring en subsidie.

Meer groen in de gemeente kan veel doen voor klimaatadapatie. Groene daken, groene gevels en watervriendelijke parken en tuinen kunnen bijvoorbeeld hittestress en wateroverlast tegengaan. Maar er is veel meer mogelijk. Op dit Brabantse klimaatportaal staan tips, informatie en meer goede voorbeelden uit de hele provincie.

Subsidie aanvragen

Per 1 april 2019 kunnen gemeenten, individueel of in samenwerkingsverband, subsidie aanvragen bij de provincie Noord-Brabant voor klimaatadaptatie-projecten. Alleen aanvragen ingediend na 1 april worden in behandeling genomen. Het digitale aanvraagformulier is beschikbaar via deze link naar het subsidieloket Brabant:

Subsidie klimaatadaptatie-projecten

De subsidie klimaatadaptatie-projecten vormt de derde subsidieparagraaf binnen het thema klimaatverandering. De eerste twee zijn voor het uitvoeren van de klimaat-stresstest en de klimaatadaptatie-dialoog. Deze subsidies kunnen tot respectievelijk 4 juni en 4 september 2019 en aangevraagd worden via het loket:

Subsidie klimaat-stresstesten
Subsidie klimaatadaptatie-dialoog

Meer informatie

Vragen en contact

  • Voor vragen over de subsidies: klimaatadaptatie@brabant.nl.
  • Telefonisch contact over deze subsidieregelingen via Simon Lavrijssen: 073-680 8061.

 

« Terug

Sluiten