1e Tiny Forest van Breda aangeplant

maandag 01 april 2019

Dinsdag 19 maart hebben 40 leerlingen van basisschool de Fontein het 1e Tiny Forest van Breda aangeplant. Het minibos ligt in Brabantpark in de groenstrook tussen de Leystroom en de velden van voetbalvereniging PCP aan de Lage Kant.

Ook omwonenden en kinderen uit de buurt hebben meegeholpen met steun van jeugdwerk Surplus, IVN en een groenploeg van gemeente Breda. In totaal zijn 1200 boompjes en struiken geplant van 42 verschillende soorten op een oppervlakte van 400 m2 . Wethouder Paul de Beer heeft het informatiebord bij de ingang van het Tiny Forest onthuld.

Waarom een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een ideale plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen van de betrokken school leren in het buitenlokaal over de natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Een minibos in je buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. De komende 2 jaar wil IVN 100 Tiny Forests realiseren in Nederland. Provincie Noord-Brabant stimuleert dit door ook minstens 14 Tiny Forests te ondersteunen. Het Tiny Forest in Brabantpark is gefinancierd door de Provincie en gemeente Breda. Wethouder Paul de Beer: “Ik ben verrast hoe het er uit ziet. Een mooi voorbeeld van hoe we in Breda meer beleefgroen willen creëren”. Het Tiny Forest is het eerste onderdeel dat gerealiseerd gaat worden van een groot buurtpark waar nog veel meer valt te beleven. 

Ook een Tiny Forest aanplanten?

Gemeente Breda wil de komende tijd nog 3 Tiny Forests in buurten realiseren. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met IVN. Wilt u ook zo'n Tiny Forest bij u in de buurt? Meld u dan aan als initiatiefnemer via de site van de IVN

« Terug

Sluiten