Doe mee met het NK Tegelwippen

dinsdag 16 februari 2021

Wie haalt in 2021 de meeste tegels uit de stad en vervangt ze door groen? Vorig jaar won de gemeente Rotterdam het NK Tegelwippen. In een strijd tegen Amsterdam sleepte Rotterdam de Gouden Tegel in de wacht. Dit jaar daagt de organisatie van het NK alle Nederlandse gemeenten uit om mee te doen. Doe je ook mee met jouw gemeente? Breda en Tilburg nemen het al tegen elkaar op.

NK tegelwippen.jpg

Wat is het NK Tegelwippen?

Het NK Tegelwippen is onderdeel van een reeks activiteiten die de komende twee jaar plaatsvinden, met als doel het vergroenen van tuinen. Een groot aantal groene organisaties organiseert deze activiteiten om samen met de inwoners de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken én de biodiversiteit te bevorderen. Vorig jaar werden in totaal 90.000 tegels gewipt, dat is bij elkaar één hectare tegels vervangen door groen. Bekijk hier de video’s van het NK Tegelwippen 2020.

Groen en biodivers

Gemiddeld 40 procent van het stedelijk oppervlak bestaat uit tuinen. Het NK Tegelwippen stimuleert bewoners om hun tuinen te vergroenen of een geveltuin aan te leggen. Dit maakt de gemeente mooier, hitte- en waterbestendig en het vergroot de biodiversiteit. In Noord-Brabant weten we al hoe belangrijk dit is. De provincie,  waterschap Aa en Maas en zo’n 16 Brabantse gemeenten zijn aangesloten bij Operatie Steenbreek.

Schrijf je in!

Inschrijven doe je samen met een andere gemeente. Wie daag jij uit? Weet je het niet? Dan helpt de organisatie je met het vinden van een match. Het is ook mogelijk om zonder match deel te nemen. Deelname is makkelijk en gratis, het enige wat je nodig hebt is enthousiasme om samen met de inwoners zoveel mogelijk tegels te verruilen voor groen! Op de website vind je alle informatie. Inschrijven kan ook via de website.

 

« Terug

Sluiten