Het Klimaatwarenhuis is 1 jaar open!

maandag 17 mei 2021

Op donderdag 14 mei 2020 ging het Klimaatwarenhuis live! Een jaar later is het warenhuis ruim 180 producten rijker, zijn er zo’n 4500 bezoekers komen shoppen en zijn er ruim 7200 items gedownload. En we blijven groeien, samen met alle Brabantse gemeenten, waterschappen en andere partners werken we hard aan de klimaatuitdaging.

Visual_Klimaatwarenhuis 1 jaar

Mike van der Geld, wethouder ’s-Hertogenbosch en bestuurlijk trekker van het initiatief Klimaatbewustzijn van RNOB: “Het online Klimaatwarenhuis is een plek waar je als professional bij de overheid alles kunt vinden om je te helpen bij onze gezamenlijke klimaatuitdaging. Want die is er! Samen willen we het klimaatbewustzijn van inwoners in alle gemeenten vergroten. Maak gebruik van alle producten die je daarbij kunnen helpen”.

Edwin Wieman, projectleider Klimaatadaptatie provincie Noord-Brabant is enthousiast dat in het eerste jaar al veel gemeenten en waterschappen zijn aangesloten bij het Klimaatwarenhuis: “Hier wordt het gebruikmaken van elkaars 'producten' op het gebied van klimaatadaptatie heel gemakkelijk gemaakt. We nodigen daarom ook alle andere Brabantse gemeenten en waterschappen uit om aan te sluiten. De klimaatuitdaging is immers van ons allemaal.”

Wat is er te vinden op het Klimaatwarenhuis? Dat gaat van kant-en-klare acties, persberichten tot beeldmateriaal. Kortom, een plek vol inspiratie. Je kunt hier eenvoudig de benodigde middelen downloaden om zelf te gebruiken in jouw klimaatbewustzijn campagnes en acties. Zo maken we optimaal gebruik van elkaars kennis en ervaring en besparen we samen tijd en geld.

Het online Klimaatwarenhuis maken we samen. We nodigen iedereen van harte uit ervaringen, bestanden en rechtenvrij beeldmateriaal aan te leveren zodat we elkaar hiermee kunnen inspireren en verder kunnen helpen.

De klimaatuitdaging is van ons allemaal. Laten we elkaar helpen.

Ga naar het klimaatwarenhuis.

« Terug

Sluiten