Bijna 10 miljoen euro Europese LIFE-IP-subsidie toegekend om Nederland klimaatbestendiger te maken

vrijdag 17 december 2021

In december 2021 heeft Nederland een grote Europese LIFE-IP-subsidie ontvangen. Het bedrag bijna 10 miljoen euro gaat naar het programma LIFE-IP NAS dat 6 jaar gaat duren: van 2022 tot 2027. Aan de aanvraag hebben meer dan 20 organisaties bijgedragen, waaronder ministeries, provincies, waterschappen en gemeenten. In Brabant zijn de provincie en het Waterschap Aa en Maas partner.

Sneller klimaatbestendiger

Voor het programma LIFE-IP NAS is in totaal 17 miljoen euro nodig. Bijna 10 miljoen euro komt nu uit Europa. De betrokken organisaties dragen zelf ruim 7 miljoen euro bij. LIFE-IP NAS bestaat uit activiteiten die eraan bijdragen om de Nationale Klimaatadaptatiestrategie (NAS) en het Deltaprogramma Ruimtelijke adaptatie (DPRA) sneller uit te voeren. Dankzij deze subsidie kan Nederland sneller klimaatbestendiger worden.

Klimaatrobuuste beeklandschappen

Met het programma LIFE-IP NAS kunnen de organisaties meer investeren in klimaatadaptatie en hun kennis van klimaatadaptatie vergroten. Zo'n 20 adaptatieprojecten in het hele land vormen de kern. Deze projecten worden uitgevoerd, gemonitord en geëvalueerd. Het doel hiervan is om andere partijen te inspireren en te stimuleren om meer aan adaptatie te doen. De provincie Noord-Brabant gaat samen met Waterschap Aa en Maas en de partners uit Noordoost Brabant werken aan klimaatrobuuste beeklandschappen.

« Terug

Sluiten