Weeroverzicht Brabant 2021

woensdag 12 januari 2022

Vandaag staat er een nieuw klimaatverhaal op de website: het weeroverzicht van 2021. Aan de hand van tekst, beeld en kaarten geeft het klimaatverhaal een overzicht van de weersituaties in 2021. De focus ligt daarbij op het weer in Brabant. Het klimaatverhaal neemt je mee door de vier seizoenen en staat ook uitgebreid stil bij de overstromingen in juli.

Weeroverzicht 2021

Gemiddeld jaar met uitzonderlijke situaties

Het weer in 2021 was vrij gemiddeld, met gemiddelde temperaturen en neerslag. Tegelijk waren er een paar uitzonderlijke weersituaties, zoals de maand februari waarin een ijskoude schaatsweek werd gevolgd door een warme, lenteachtige week. Het jaar eindigde ook uniek met de warmste oudejaarsdag ooit gemeten. Het meest extreem in 2021 waren natuurlijk de overstromingen half juli, veroorzaakt door zeer hevige regenval.

Bronnen en meer informatie

In het klimaatverhaal kun je doorklikken naar de bronnen die gebruikt zijn. De kaarten die gebruikt zijn, komen uit de landelijke Klimaateffectatlas. Heb je vragen over dit kaartverhaal of suggesties? Neem dan contact met ons op.

Ga naar het Brabantse weeroverzicht van 2021

« Terug

Sluiten