NK Tegelwippen is van start gegaan

vrijdag 25 maart 2022

Deze week is het NK Tegelwippen 2022 van start gegaan. Dit jaar doen zeker 115 Nederlandse gemeenten mee aan deze wedstrijd. Vorig jaar was er in Brabant veel enthousiasme voor het NK Tegelwippen: de Brabantse gemeente Rucphen wipte de meeste tegels van Nederland. En Breda en Oosterhout behaalden een plek in de top tien. Welke gemeente vervangt dit jaar de meeste tegels door groen?

NK-Tegelwippen-2022

Te weinig groen

Uit het recente rapport van het IPCC blijkt dat de gevolgen van klimaatverandering nog ernstiger zijn dan gedacht. Daarom moeten we de CO2-uitstoot drastisch aanpakken. Ook is het nodig dat we ons aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering. Dit moeten we samen doen, op grote en op kleine schaal. Verder blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu dat in veel grote gemeenten meer dan de helft van de buurten versteend is. In de openbare ruimte en in voor- en achtertuinen van bewoners liggen veel kansen om dat te veranderen.

Wedstrijd stimuleert om te vergroenen

Het NK Tegelwippen stimuleert gemeenten om samen met bewoners aan de slag te gaan met vergroenen. Ook draagt de wedstrijd bij aan bewustwording over de effecten van vergroening: groen maakt gemeenten water- en hittebestendiger en het draagt bij aan de biodiversiteit. Verder maakt groen ook gelukkiger. Het spelelement van het NK Tegelwippen maakt het bovendien leuker voor gemeenten en bewoners om samen bij te dragen aan een groenere leefomgeving.

Actuele tegelstand en meer

Meer informatie en de actuele tegelstand kun je vinden op nk-tegelwippen.nl. Daar kun je ook zelf het aantal gewipte tegels opgeven. Het NK Tegelwippen maakt deel uit van de campagne Een groener Nederland begint in je eigen tuin! Met deze campagne vraagt een groot aantal groene organisaties aandacht voor minder steen en meer groen in de tuin. De komende twee jaar zullen er vanuit deze campagne verschillende activiteiten worden georganiseerd om tuinen te vergroenen.

« Terug

Sluiten