Vergroen jouw stukje delta en win een Gouden Laars!

vrijdag 29 april 2022

Met de straat het regenwater afkoppelen, het schoolplein vergroenen of samen aan de slag voor de wilde bij: veel mensen zetten zich hard in voor meer biodiversiteit en waterveiligheid in het NLDelta-gebied. De Gouden Laars Verkiezing geeft hen een steuntje in de rug: 6 initiatieven ontvangen €1000. Aanmelden kan tot en met 8 mei via www.600jaarelisabethsvloed.nl/goudenlaars. De uitreiking vindt plaats op de Laarzendag, 14 mei.

Geveltuin
Foto: Geveltuin (fotocredtis: IVN Natuureducatie, Treffend Beeld)

In actie voor biodiversiteit en droge voeten

Van Slot Loevestein via de Biesbosch tot de Voordelta achter de Haringvlietsluizen: het NLDeltagebied is groot, mooi én nat. Het water stroomt onze laarzen nog niet in en de natuur is bijzonder en soortenrijk. En die natuur, die begint al als je je voordeur uitstapt. Om ervoor te zorgen dat we droge voeten houden én om de natuur een handje te helpen, organiseert IVN Natuureducatie de Gouden Laars Verkiezing.

Woon je in de delta en kom je in actie voor biodiversiteit en droge voeten? Doe mee! Of je nu het betegelde plein van je school verandert in een natuurrijke leeromgeving, met de straat op regentonnen overgaat, de buurt vriendelijk maakt voor bijen of je bedrijventerrein vergroent. Meld je plan uiterlijk 8 mei aan via www.600jaarelisabethsvloed.nl/goudenlaars

Steuntje in de rug

Organisator Wim Ruis van IVN Natuureducatie vertelt waarom de Gouden Laars Verkiezing in het leven is geroepen: ‘Stadsnatuur helpt tegen hittestress en wateroverlast en draagt bij aan biodiversiteit. Veel mensen zijn hier in hun eigen omgeving mee bezig. Die mensen geven we graag een steuntje in de rug. Samen maken we tuinen, pleinen, straten en buurten groener en leefbaarder. Onze versteende steden en dorpen kunnen dat goed gebruiken. Bovendien heeft meer natuur in steden en dorpen ook een positief effect op de natuur in beschermde gebieden.’

Verkiezing op Laarzendag

Een deskundige jury kiest uit de deelnemers zes initiatieven die er met een Gouden Laars vandoor gaan. Deze prijs wordt uitgereikt op 14 mei: Laarzendag. Op die dag loopt iedereen op laarzen en zijn er overal in het NLDeltagebied activiteiten waarin laarzen centraal staan. De Laarzendag en de Gouden Laars Verkiezing worden door IVN Natuureducatie georganiseerd in het kader van de herdenking van 600 jaar Elisabethsvloed. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland.

« Terug

Sluiten