Brabant Doet Wat tijdens de Klimaatweek

vrijdag 21 oktober 2022

Van 31 oktober tot en met 6 november 2022 is het de Nationale Klimaatweek. Dan komt heel Nederland in beweging om zich in te zetten voor een beter klimaat. Van inwoners tot overheid en van het bedrijfsleven tot brancheorganisaties: iedereen kan bijdragen. Ook Brabant Doet Wat! Doe jij met ons mee?

regenton

Er gebeurt veel in Brabant rondom duurzaamheid. Dat willen we tijdens de Nationale Klimaatweek graag laten zien, om zoveel mogelijk mensen te inspireren steeds duurzamer te leven. Want iedereen kan een steentje bijdragen om de klimaatdoelen te behalen. Dit is hét moment om (energie) te besparen, minder CO2 uit te stoten, zuiniger om te gaan met water en materialen te hergebruiken. Dat is goed voor een groener duurzamer Brabant én onze portemonnee.

Deel jouw duurzame initiatief en tips

Deel tijdens de Nationale Klimaatweek op social media jouw duurzame initiatief en tips met andere Brabanders en inspireer elkaar. Gebruik de hashtag #brabantdoetwat, tag de provincie Noord-Brabant en maak kans op een prijs! Je kunt je initiatief ook mailen als je dat fijner vindt naar teamduurzaamheid@brabant.nl. De 3 leukste initiatieven/tips worden beloond met een warmtedeken, zodat jij er deze winter warmpjes bij zit*. Ook sturen we in de Klimaatweek een reporter naar inspirerende initiatieven van inwoners. Maak jij met vrienden elke week een heerlijk gerecht van overgebleven restjes? Of heb je samen met je buren een regentonnenactie opgezet om het regenwater in jouw buurt op te vangen? Heb jij je opa geholpen met het vervangen van zijn gloeilampen voor LED-verlichting en het isoleren van zijn huis? Of repareer jij de kledingstukken van jouw familie zodat ze langer meegaan? Deel jouw initiatief en wie weet breng je een ander op een goed idee.

Organisaties: zet een actie op!

Laat tijdens de Nationale Klimaatweek ook zien wat jouw organisatie doet op het gebied van duurzaamheid en inspireer elkaar. Dit kun je eenvoudig doen door de hashtag #brabantdoetwat te gebruiken. Of zet met jouw organisatie een actie op voor medewerkers of klanten. Deel jouw initiatief en wie weet breng je een ander nog op een duurzaam idee.

Wat doet de provincie Noord-Brabant?

Ook de provincie Noord-Brabant werkt aan verduurzaming. Zo zijn we bezig met het verduurzamen van het provinciehuis en wordt er op diverse terreinen met partners duurzaam gewerkt. Denk aan het gebruik van elektrische machines bij infrastructurele projecten, het mede-financieren van het verduurzamen van bedrijventerreinen, het stimuleren van de circulaire economie, het helpen van eigenaren van maatschappelijk vastgoed (zoals sportscholen) om hun pand te verduurzamen en meer. Op www.brabantdoetwat.nl vind je een overzicht van duurzame projecten en activiteiten. Tijdens de Nationale Klimaatweek doen we daar een schepje bovenop en gaat o.a. de verwarming in het provinciehuis omlaag, laten we de verlichting en projectie op de toren uit en stimuleren we onze medewerkers en onze samenwerkingspartners nog eens extra om duurzame keuzes te maken.

Tips en projecten

Wil jij graag zelf aan de slag? Maar weet je nog niet hoe? Op www.brabantdoetwat.nl vind je tips en worden duurzame projecten en activiteiten in Brabant gebundeld. Heb je vragen? Mail dan naar teamduurzaamheid@brabant.nl.

Nationale Klimaatweek

De Nationale Klimaatweek vindt plaats onder aanvoering van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Op www.nkw2022.nl vind je informatie over deze campagne.

* De prijswinnaars maken we bekend via social media en brabantdoetwat.nl. De prijs is niet inwisselbaar voor geld of andere goederen. Over de uitslag en toekenning van de prijs kan niet worden gecorrespondeerd.

« Terug

Sluiten