Duurzaam wonen? Kijk eens bij de buren!

dinsdag 25 oktober 2022

Hoe zorg ik voor voldoende water rondom huis tijdens droge periodes? Hoe houd ik mijn huis koel in de zomer? Hoe houd ik mijn energierekening zo laag mogelijk? Vragen die veel mensen bezighouden. Op 29 oktober en 5 november kun je inspiratie opdoen tijdens de 10e editie van de Nationale Duurzame Huizen Route!

Duurzame open huizenroute_2022

Honderden huiseigenaren openen hun deuren en laten zien welke duurzame stappen zij hebben gezet. Schrijf je in voor een bezoek via: de website van de Duurzame Huizen Route

Tijdens een bezoek aan een duurzaam huis kom je meer te weten over bijvoorbeeld natuurlijke bouwmaterialen, het isoleren van een zolderdak of de kosten voor het installeren van de warmtepomp. Deelnemers staan graag klaar om vanuit eigen ervaring te vertellen over hun proces naar een duurzamer huis en alles wat daarbij komt kijken.

“Toen wij ons huis wilden verduurzamen, moest ik veel uitzoeken. Wat ik geleerd heb, geef ik graag door aan de bezoekers”, vertelt één van de enthousiaste deelnemers.

Provincie Noord-Brabant doet mee met de Duurzame Huizen Route en stimuleert inwoners om eens binnen te kijken bij een huis in de buurt óf om zelf mee te doen en een ander op weg te helpen.

« Terug

Sluiten