Brabants Klimaatwarenhuis biedt gemeenten gratis inspiratie en materiaal

maandag 05 juni 2023

Hoe krijgen gemeentes inwoners en bedrijven in beweging voor het nemen van klimaatmaatregelen in hun eigen omgeving? Het klimaatportaal van de provincie Noord-Brabant verzamelt goede voorbeelden én praktische hulpmiddelen in het online Klimaatwarenhuis. Al het materiaal is gratis en rechtenvrij te gebruiken om klimaatadaptieve acties te stimuleren.

bsdsc02463626x418

Heel veel handig materiaal beschikbaar

Wil je regenwater afkoppelen, een watervriendelijke tuin aanleggen of misschien toch een groen dak? Of ben je ondernemer en heb je plannen om een groen bedrijventerrein te realiseren? Bedenk dan dat je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. Voor de meest uiteenlopende klimaatmaatregelen biedt het Klimaatwarenhuis behalve hulpmiddelen ook draaiboeken, persberichten, beeldmateriaal en inspirerende voorbeelden. Veel gemeenten en andere partijen hebben informatiebladen, banners, posters, illustraties en foto’s beschikbaar gesteld voor anderen om te gebruiken. Je kunt alles gratis downloaden en direct gebruiken.

Nieuwe items in het warenhuis

Onlangs kreeg het warenhuis een opfrisbeurt. Het is nu nog makkelijker om informatie te filteren en geschikt materiaal te vinden. Ook zijn er drie nieuwe items toegevoegd:

  • 2050: Choose What You Us: een installatie om Nederlanders bewust te maken van hun watergebruik.
  • De folder Regenwater voor nu en later: een folder van een initiatief van de gemeente Sint-Michielsgestel om bewoners te stimuleren hun woning af te koppelen van het riool.
  • De Durf-en turwand: een interactieve wand waarop deelnemers van een evenement of bijeenkomst zelf kunnen turven hoe bewust zij zijn met water.

Kortom: er is geen reden meer om die geplande klimaatcampagne uit te stellen. Bezoek het Klimaatwarenhuis en ga direct aan de slag.

 

« Terug

Sluiten