2050: Choose What You Use - flessenrek

Klimaatwarenhuis Overzicht

bsdsc02463626x418.jpg
2050: Choose What You Use - flessenrek

Toelichting

2050: Choose What You Use is een interactieve installatie die bestaat uit een houten rek met flessen water om Nederlanders bewust te maken van hun watergebruik. Studio Corvers ontwikkelde deze installatie in samenwerking met de provincie Noord-Brabant om te ontdekken of Nederlanders bereid zijn alternatieve waterbronnen te gebruiken zoals regenwater of water dat al ergens anders voor gebruikt is. Hoe denken ze in 2050 om te gaan met water in hun huis en tuin? Nederlanders gebruiken gemiddeld 120 liter schoon drinkwater per dag voor huishoudelijk gebruik. Dit water wordt voor een groot deel gebruikt om te wassen of om het toilet door te spoelen. Slechts 5% van het water gebruiken we voor drinken en koken. Het is nodig om zuinig met drinkwater om te gaan, want Brabant verdroogt. Dat heeft onder andere gevolgen voor de natuurgebieden die van grondwater afhankelijk zijn. Omdat er tekorten dreigen te ontstaan, is het nodig om te voorkomen dat het watergebruik toeneemt. Zo zorgen we er samen voor dat er ook in de toekomst voldoende schoon drinkwater is.

Waar opvragen?

Heb je vragen over de 2050: Choose What You Use of heb je een ruimte of evenement waar je de installatie wilt neerzetten? Stuur dan een bericht naar Joost Corvers, ontwerper en projectmanager bij Studio Corvers, via joost@studiocorvers.com. Of neem telefonisch contact op via 06 – 23 41 67 14. De 2050: Choose What You Use is een grote installatie die lastig te vervoeren is. Daarom worden er voor het vervoer kosten in rekening gebracht.

Hoe te gebruiken?

De installatie is alleen geschikt voor een binnenlocatie. De ruimte die je nodig hebt is minimaal 4,35 x 3,50 meter. Onderstaand document geeft een indruk van de installatie. Studio Corvers kan je voorbereiden op het gebruik van de installatie.

Downloads

Sluiten