Klimaatverhalen

Hieronder vind je een overzicht van interactieve klimaatverhalen. Deze verhalen bieden inzicht in de gevolgen van klimaatverandering, en een aantal geeft daarnaast ook mogelijke oplossingsrichtingen. Klik op één van de linkjes om naar een klimaatverhaal te gaan.

Brabant: Mozaïek van klimaatopgaven

Het klimaatverhaal 'Brabant: Mozaïek van klimaatopgaven' geeft een overzicht van de effecten van klimaatverandering voor Brabant. De kaarten in het verhaal tonen de effecten van klimaatverandering en geven aanknopingspunten voor mogelijke maatregelen.

Ga naar het klimaatverhaal

Begin bij de bodem!

Begin bij de bodem. Zo ontstaat er een toekomstbestendig landschap waarin zowel natuur als landbouw tot bloei kan komen. In dit klimaatverhaal vind je inspiratie voor een toekomstbestendige inrichting van het beeklandschap in Brabant.

Ga naar het klimaatverhaal

Natte landbouw in Noord-Brabant

Natte landbouw is een vorm van klimaatrobuust landgebruik, waarbij op een slimme manier gebruik wordt gemaakt van de zones in het landschap die natter worden in de toekomst. In dit klimaatverhaal lees je meer over de potentie van natte landbouw in Brabant.

Ga naar het klimaatverhaal

Dit was het weer in Brabant: het jaar 2020

2020 was een droog en warm jaar. Samen met 2014 was 2020 zelfs het warmste jaar sinds het begin van de metingen. In de winter én de zomer werden verschillende temperatuurrecords gebroken. Je leest meer over de records in het verhaal over het weer in 2020.

Ga naar het klimaatverhaal

Het jaar 2019: een droog jaar met veel temperatuurrecords

Net als 2018 was ook 2019 een warm en droog jaar. Er werden verschillende temperatuurrecords verbroken, zowel in de winter als in de zomer. Je leest meer over de records in het verhaal over het weer in 2019.

Ga naar het klimaatverhaal

Hoe droog was 2018?

Het jaar 2018 was historisch droog waardoor het neerslagtekort veel groter was dan normaal. Hoe droog was het nu eigenlijk, hoe gevoelig is de provincie Noord-Brabant voor extreme droogte en wat zijn de effecten hiervan? Je leest er alles over in het verhaal over de droogte van 2018.

Ga naar het klimaatverhaal
Sluiten