Durf- en turfwand

Klimaatwarenhuis Overzicht

88562d78-ec20-45b7-a600-1768faadd5e1.JPG
Durf- en turfwand

Toelichting 

De Durf- en turfwand is een interactieve wand waarop deelnemers van een evenement of bijeenkomst zelf kunnen turven hoe bewust zij zijn met water. De vragen, stellingen en antwoorden die op de wand staan, nodigen bezoekers uit om zelf aan de slag te gaan. Daarnaast geven ze een goede basis voor een gesprek over water. Het nodigt uit tot nieuwsgierig luisteren: wat speelt er eigenlijk in de hoofden van de deelnemers? De vragen op de wand zijn zo opgezet dat ze tot denken aanzetten, zonder een oordeel te geven op het gekozen antwoord. De winst is enerzijds kennis opdoen over het denken en handelen van de deelnemer in relatie tot water en anderzijds misschien net dat zetje geven waardoor de deelnemer in zijn dagelijks handelen bewuster omgaat met water.

Waar opvragen?
Voor vragen of het opvragen van de Durf- en turfwand, kunt u contact opnemen met Loes Peeten, communicatiestrateeg Water en Bodem bij Provincie Noord-Brabant: l.peeten@brabant.nl.

De Durf- en turfwand over Water is een concept van Hoegroenkanikdoen.nu en is ontwikkeld in samenwerking met de afdeling Water en Bodem van de provincie Noord-Brabant. Onderling zijn er afspraken gemaakt over het gebruik en de kosten hiervan. De provincie Noord-Brabant stelt de wand ter beschikking aan evenementen waar inwoners van Brabant naar toe komen. De wand wordt geplaatst en bemand door twee mensen van het team Hoegroenkanikdoen.nu. Zij zorgen ook voor de verwerking van de gegevens. De wand kan in overleg op alle dagen ingezet worden.

Hoe te gebruiken?
De wand kan gebruikt worden op droge, windluwe plekken. De wand is namelijk gemaakt van (duurzaam) ongebleekt karton –  en is kwetsbaar voor wind en regen. De wand kan op binnenlocaties geplaatst worden, of in een dichte tent met rechte ondervloer. De wand bestaat uit drie panelen van 1x2 meter. Deze staan in een zigzagvorm, en zijn op beide zijdes voorzien van vragen.

Daarnaast heeft de provincie Noord-Brabant nog drie informatiepanelen over het water en de bodem in Brabant. Deze worden idealiter ook bij de Durf- en turfwand geplaatst. De afmetingen zijn hetzelfde, alleen kan de vorm in een driehoek geplaatst worden.

Downloads

Sluiten