E-learning: ‘Inwoners activeren tot klimaatadaptie’

In een ideale wereld zijn inwoners zich bewust van klimaatverandering en helpen ze mee om hun omgeving klimaatbestendiger te maken. Maar de realiteit ziet er vaak anders uit, om uiteenlopende redenen. Wat bepaalt of inwoners er wel of niet voor kiezen om zich aan te passen aan het veranderende klimaat? Hoe kun je ervoor zorgen dat ze ervoor kiezen om adaptatiemaatregelen te nemen? En hoe neem je mensen mee die zich lastig laten beïnvloeden? De antwoorden op deze vragen vind je in deze e-learning.

De e-learning is vooral bedoeld voor beleidsmedewerkers en andere professionals. De e-learning bestaat uit vijf verschillende onderwerpen. Elk onderwerp sluit af met een vraagbox, die je stimuleert om zelf na te denken over het onderwerp. Onder de tegel ‘Antwoorden vraagboxen’ vind je de antwoorden op de vraagboxen.

Heb je geen tijd om de hele e-learning te lezen? Bekijk dan de samenvatting van de e-learning.

Deze e-learning biedt inzicht in hoe je inwoners het beste kunt betrekken bij klimaatadaptatie en hoe je ze kunt stimuleren om maatregelen te nemen. Door deze inzichten toe te passen, kunnen we samen zorgen voor een meer klimaatbestendige omgeving.

Waarom is het belangrijk om inwoners te activeren?

Lees meer

Voorbeelden van adaptiemaatregelen

Lees meer

Wat bepaalt of inwoners maatregelen nemen?

Lees meer

Uitdagingen en praktische tips

Lees meer

Design Thinking: een nieuw perspectief

Lees meer

Antwoorden vraagboxen

Lees meer

Dank voor het doorlopen van deze e-learning. Als het goed is heb je nu meer inzicht gekregen in hoe je inwoners zo optimaal mogelijk kunt stimuleren om adaptatiemaatregelen te nemen. Zo kunnen we samen de risico’s van klimaatverandering beperken en zorgen voor een meer klimaatbestendige omgeving.

Wil je de kennis uit deze e-learning delen met collega’s en anderen in het werkveld? Dan kun je daarvoor de powerpoint gebruiken. En wil je echt aan de slag met inwoners activeren tot klimaatadaptatie? Neem dan ook eens een kijkje in de Toolkit Basiscommunicatie wateroverlast, overstroming, hitte en droogte op het landelijke kennisportaal. Hier vind je allerlei handige tips, voorbeelden en stappenplannen.

Sluiten