Een Gezond Leisureklimaat

Naar het overzicht

Een Gezond Leisureklimaat

Meer extreem hete dagen en kans op code rood hoosbuien. Van mini-camping tot pretpark: alle recreatieondernemers krijgen er mee te maken. Dit is de aanleiding geweest voor House of leisure om na te denken over de kansen die er liggen om klimaatproof te ondernemen. Het programma 'Een Gezond Leisureklimaat' ondersteunt recreatieondernemers in de regio Hart van Brabant om hun bedrijf klimaatbestendig te maken.

Resultaat

Waarom is een gezond leisureklimaat zo belangrijk? Niemand wil een ondergelopen camping vanwege een code rood hoosbui. Extreme hitte trekt toeristen naar het platteland, omdat het in de natuur 7 graden koeler is dan in de stad. Als recreatieondernemer wil je daar op voorbereid zijn en je gasten verkoeling geven. Vanuit het programma krijgen recreatieondernemers ondersteuning bij klimaatmaatregelen met kennis, netwerk en geld, zodat zij daadwerkelijk komen tot uitvoering. Een van de projecten is het ontwikkelen van een tuincursus voor ondernemers om hun tuin klimaatproof te maken. Daarmee maken ze hun organisatie niet alleen aantrekkelijker door een diversiteit aan dieren, maar zeker ook voor hun gasten.

25 partners werken in het programma samen om de leisure-sector voor te bereiden op het veranderende klimaat en slaan zo drie vliegen in één klap:
1. gasten blijven warm ontvangen;
2. we voorkomen erger in de toekomst;
3. op een inspirerende manier worden consumenten bewust gemaakt van de klimaatveranderingen.

Meer informatie

Website House of Leisure

Toegevoegd: 6 augustus 2018

Contact

Nicole van Hoof
Midpoint Brabant
Nicolevanhoof@midpointbrabant.nl
06 - 20 88 95 93

Sluiten