Regentonactie in Den Bosch

Naar het overzicht

Regentonactie in Den Bosch

In Den Bosch kun je tijdens het voorjaar en najaar bij vier tuincentra € 25,- korting krijgen op een regenton. De gemeente begon in het voorjaar van 2018 met deze ´regentonactie´. De tuincentra hebben de actie inmiddels vier keer uitgevoerd.

Regenton

Verschillende kanalen

De gemeente en tuincentra maakten de actie bekend met een campagne via sociale media, advertenties en berichten in lokale kranten, flyers en banners in de tuincentra, facebookberichten van de wijkmanagers en berichten op de websites van de gemeente en de tuincentra. De bonnen waarmee je de korting krijgt, kun je via deze kanalen uitprinten of uitknippen.

In het klimaatwarenhuis kun je de verschillende documenten van de campagne downloaden.

Resultaten

De tuincentra verkochten het volgende aantal regentonnen:

  • Voorjaar 2018: 251 regentonnen
  • Najaar 2018: 186 regentonnen
  • Voorjaar 2019: 212 regentonnen
  • Najaar 2019: 147 regentonnen

Omdat één van de tuincentra tijdens de acties verbouwd werd, verschillen de resultaten per periode. Daarnaast zijn niet steeds dezelfde communicatiemiddelen gebruikt. De actievoorwaarden zijn wel steeds gelijk gebleven.

Leerpunten

Het is belangrijk om de actie van tevoren goed en tijdig af te stemmen met de tuincentra. De tuincentra hebben vooraf veel vragen en ze hebben tijd nodig om een voorraad regentonnen aan te schaffen. Let verder op het volgende:

  • Stem duidelijk met de tuincentra af welke producten wel en niet deel uitmaken van de actie.
  • Koppel de actie aan actuele thema’s, bijvoorbeeld de Week van Ons Water en de Dag van de Duurzaamheid. Zo kun je meeliften met andere campagnes.
  • Schrijf kranten op tijd en persoonlijk aan. Stuur ze een kant-en-klaar bericht, de bon en ook een tekstje dat ze op sociale media kunnen zetten.
  • 60% van de bonnen hebben mensen online gevonden en geprint. Dat betekent dat 60% komt van online mediakanalen.

Toegevoegd: 7 april 2020

Contact

Martine Beuken - Greben
Gemeente 's-Hertogenbosch
m.beuken@s-hertogenbosch.nl

Sluiten