Tuintips uit het Land van Cuijk

Naar het overzicht

Tuintips uit het Land van Cuijk

Het programmateam van Klimaatbestendig Land van Cuijk heeft voor bewoners van de regio Land van Cuijk handige tuintips opgesteld voor iedereen die zijn tuin klimaatbestendig wil maken. Sinds de zomer van 2020 kun je op de website https://fijninbrabant.nl/landvancuijk tips vinden over hoe je tuin kunt vergroenen en hoe je voor koelte kunt zorgen. Op de site staan drie tuinontwerpen die je gratis kunt downloaden.

advertentie.jpg

Verschillende kanalen

Het programmateam van Klimaatbestendig Land van Cuijk maakte de actie bekend met een campagne via sociale media van de betrokken gemeenten die deel uitmaken van het Land van Cuijk. Ook is er reclame voor de tips gemaakt op de gemeentepagina van de lokale krant.  

In het klimaatwarenhuis kun je de verschillende documenten van de campagne downloaden.

Resultaten

De volgende resultaten zijn bereikt:

  • De pagina met de tuintips bereikt 250 bezoekers per week, waarvan 230 unieke bezoekers.
  • Via de social media van de betrokken gemeenten zijn 13.765 personen bereikt.
  • De lokale krant heeft een oplage van 69.000 exemplaren. De reclame op de gemeentepagina heeft dus 69.000 huishoudens bereikt.

Leerpunten

Het is belangrijk om een campagne te starten op precies het goede moment, in dit geval tijdens de hittegolf. Denk verder aan het volgende:

  • Spreek met de communicatieadviseurs van alle betrokken partijen af om informatie tegelijk te delen.
  • Met één campagne heb je een groot bereik, maar dat duurt slechts kort. Herhaal de campagne over een jaar met een nieuwe actie.

Toegevoegd: 30 september 2020

Sluiten