Idee voor onderzoek? Meld je aan!
Heb jij een vernieuwend idee voor onderzoek naar klimaatadaptatie en gezondheid? De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) zoekt professionals en onderzoekers die werkzaam zijn in de zorg, de fysieke leefomgeving en het sociale domein. Op 12 maart organiseert NWO een online bijeenkomst voor ‘matchmaking’, zodat professionals en onderzoekers elkaar leren kennen en samen aan de slag gaan met vernieuwend onderzoek.
Gezonde leefomgeving voor mens, dier en plant
De online bijeenkomst vindt plaats naar aanleiding van het onderzoeksprogramma ‘Klimaatadaptatie en gezondheid’ van de Nationale Wetenschapsagenda. Hoe ziet een gezonde leefomgeving voor mens, dier en plant eruit in tijden van klimaatverandering? Onderzoekers, maatschappelijke organisaties en andere partijen met een antwoord op deze vraag kunnen gezamenlijk een onderzoeksvoorstel indienen. De online bijeenkomst op 12 maart moet ervoor zorgen dat organisaties en partijen uit verschillende sectoren elkaar vinden. Met een gevarieerd en inspirerend online programma hoopt de NWO dat nieuwe samenwerkingen ontstaan.
Ideeën uitwisselen
Aanmelden voor de bijeenkomst kan via het online platform ‘Matchmaking NWA Klimaatadaptatie & Gezondheid’. Hier kan je ook kennis en ideeën uitwisselen met andere professionals. Het platform is ook na de bijeenkomst op 12 maart bereikbaar.
Meer nieuws
juli 2025
- 02 juli 2025 - De Waterbank: ruilhandel met restwater moet watertekort tegengaan
- 02 juli 2025 - Kennisdag Zoetwater: voor iedereen die werkt aan wateruitdagingen van de toekomst
- 01 juli 2025 - Onderzoek: behoefte aan meer communicatie over klimaatrisico’s via de brievenbus
juni
- 23 juni 2025 - Samen voor natuurherstel: beekherstel Oude Leij in de Kaaistoep
- 11 juni 2025 - Impulsregeling Klimaatadaptatie: succesverhaal met ruimte voor verbetering
- 10 juni 2025 - Studenten maken impact met startup voor groene daken
- 06 juni 2025 - 25 nieuwe groene schoolpleinen
- 02 juni 2025 - Heat Action Day in Brabant: in actie tegen hittestress