Veel tips en tools voor klimaatadaptatie voor ondernemers

06-10-2021 09:19

Ben je een ondernemer en wil je aan de slag met klimaatadaptatie? Dan kun je vanaf nu op dit portaal terecht. Via de nieuwe ingang ‘Ik ben een ondernemer’ vind je handige en relevante informatie maar ook inspiratie over klimaatadaptatie. Zo lees je bijvoorbeeld van welke subsidies je als ondernemer gebruik kunt maken en kun je meer lezen over klimaatadaptatie op bedrijventerreinen, in de woonsector en in de recreatie- en toerismesector.

Ondernemers

Veel nieuwe informatie voor bedrijventerreinen

De ingang voor ondernemers bevat vooral veel nieuwe informatie over klimaatadaptatie op bedrijventerreinen. Wat zijn de voordelen daarvan? En als je maatregelen wilt nemen, waar begin je dan? Zo zijn er bij een bedrijventerrein veel verschillende partijen betrokken die je allemaal nodig hebt om het terrein klimaatbestendig te kunnen maken. Hoe zorg je ervoor dat zij allemaal enthousiast raken en mee gaan doen? Hoe werk je samen? Je vindt hier verschillende tips, hulpmiddelen en goede voorbeelden om een bedrijventerrein klimaatbestendig te maken.

Database met maatregelen voor bedrijventerreinen

Een handig hulpmiddel is de nieuwe database met maatregelen voor klimaatbestendige bedrijventerreinen. Hier vind je een verzameling van adaptatiemaatregelen voor bestaande bedrijventerreinen. Via verschillende filters kun je zoeken naar maatregelen die passen bij jouw situatie. Bij elke maatregel zie je hoe groot het effect is op het tegengaan van wateroverlast, droogte en hitte. Royal Haskoning DHV heeft deze database ontwikkeld in opdracht van de regio’s Noord- en Zuidoost-Brabant.

Vragen of ideeën?

Heb je vragen over de nieuwe ingang voor ondernemers? Ken je een handig hulpmiddel, onderzoek of voorbeeld dat hier een plek verdient? Misschien ben je zelf wel aan de slag gegaan met klimaatadaptatie en is dat een goed voorbeeld voor andere ondernemers? We horen het graag! Je kunt je vraag of suggestie met ons delen via het contactformulier.

« Terug

Sluiten