Nu live: vernieuwd crowdfundingsplatform voor groene initiatieven

woensdag 22 november 2023

Je buurttuin uitbreiden, een houtwal herstellen, een wadi aanleggen of de natuurspeeltuin opknappen. Al deze klimaatadaptieve maatregelen kosten tijd én geld. Speciaal daarvoor heeft de provincie Noord-Brabant sinds kort het platform Brabanders voor Natuur gelanceerd. Heb je een goed groen idee voor je buurt, dorp of stad? Dan krijg je via dit platform hulp bij het opzetten en uitvoeren van je campagne.

Stadsakker in Almere

Hulp en advies bij je idee

Iedereen die tijd, kennis en geld nodig heeft voor een groen idee kan een actie starten op Brabandersvoornatuur.nl. Het platform helpt je om je idee concreet te maken en om een betrokken groep mensen op te bouwen die je actie steunt. En omdat je voor een groen idee ook vaak geld nodig hebt, kun je een campagne voor je actie op de website zetten om geld in te zamelen. 

Een groen schoolplein

Een voorbeeldproject is de vergroening van het schoolplein van basisschool Onze Bouwsteen. Zij zamelden 10.000 euro in om een groot deel van de tegels te vervangen door planten en een waterspeelplek met pomp te installeren. Ook kon er een ‘natuurontdekpad’ worden aangelegd. Op deze manier blijft het schoolplein koeler en kan regenwater beter infiltreren. Bovendien maken deze aanpassingen het plein avontuurlijker en leuker voor de kinderen.

Kans op een bijdrage tot 5.000 euro

Heb je een goed, groen idee? Een idee dat bewoners actief laat samenwerken bij het vergroenen van hun omgeving? Dan maakt je project misschien ook kans op een bijdrage van de provincie Noord-Brabant van maximaal € 5.000 en maximaal 50% van het doelbedrag.

Hoe werkt het?

Meld je initiatief aan op www.brabandersvoornatuur.nl. Een campagnebegeleider van Brabanders voor Natuur neemt dan contact met je op om mee te denken over het vervolg. Met je campagne zamel je geld in. Heb je je streefbedrag bereikt? Dan kun je samen aan de slag met het vergroenen van je buurt!

Brabanders voor Natuur is een initiatief van de provincie Noord-Brabant. Eerder kwamen alle crowdfundingsacties samen op de website van Voor je Buurt. Met www.brabandersvoornatuur.nl is er nu een speciale website voor alle Brabantse initiatieven.

« Terug

Sluiten