StraatNL: hoe bewoners en overheid zich samen voorbereiden op extreem weer

woensdag 24 juni 2020

We krijgen steeds vaker te maken met extreem weer. Hitte en droogte wisselen elkaar af met hevige neerslag. Dit leidt tot ongemak en schade en soms ook tot gezondheidsproblemen. Aanpassen aan dit extreme weer vraagt om vergroening en verduurzaming van onze dorpen en steden. Zo’n 70% van de ruimte is privébezit. Dus moet de overheid wel samenwerken met bewoners om samen tot een oplossing te komen.

StraatNL
De Nederlandse straten en tuinen kunnen veel groener en koeler. Maar wat is nodig om mensen in beweging te krijgen, als klimaatadaptatie niet direct prioriteit heeft? Vooral in versteende woonwijken en straten. En vooral: hoe bereid je je als bewoners en overheid sámen voor op extreem weer. Daar gaat StraatNL over.

IDOLS
StraatNL is één van de deelprojecten van het landelijk programma IDOLS (Increasing Demand by Offering LearningS). In dit project werkt de overheid samen met creatieven én bewoners om met nieuwe oplossingen te komen voor maatschappelijke uitdagingen. De overheid leert van kunstenaars, zoals éérst luisteren naar de leefwereld, ideeën en behoeften van bewoners voordat er plannen worden gemaakt.

StraatNL maakte een magazine en aantal video’s om te laten zien hoe ze dit nu in de praktijk hebben aangepakt. Bekijk hieronder de video's.

Wil je meer info over StraatNL? Ga dan naar: https://www.wijzijnzet.nl/projecten/straatnl.

« Terug

Sluiten