Impulsregeling klimaatadaptatie
Vanaf 1 januari 2021 kunnen gemeenten, provincies en waterschappen gebruikmaken van de tijdelijke impulsregeling klimaatadaptatie 2021-2027. Via deze regeling kunnen ze een bijdrage van het Rijk krijgen voor klimaatadaptatiemaatregelen.
Waarvoor is de regeling bedoeld?
De impulsregeling is bedoeld om adaptatiemaatregelen versneld uit te voeren. Het gaat daarbij om maatregelen die wateroverlast en de gevolgen van droogte en overstromingen beperken of voorkomen. De regeling geldt niet voor de bestrijding van hittestress. Ook niet voor regulier beheer of achterstallig onderhoud. In de impulsregeling zelf staan alle criteria en randvoorwaarden waaraan de aanvraag moet voldoen.
Hoe vraag je een bijdrage aan?
Een bijdrage kun je aanvragen via de werkregio van het Deltaplan Ruimtelijke adaptatie waar je deel van uitmaakt. Dit betekent dat je samen met andere partijen in je werkregio een maatregelpakket opstelt voor de periode tot en met 2027. Daarnaast dien je samen een investeringsvoorstel in bij het Rijk. Meerdere werkregio’s samen kunnen ook een voorstel indienen, bijvoorbeeld op het niveau van een gebiedsoverleg.
Meer weten?
Meer informatie over deze impulsregeling vind je ook op dit Kennisportaal klimaatadaptatie. Daar vind je ook een overzicht met veel gestelde vragen.
Meer nieuws
juli 2025
- 02 juli 2025 - De Waterbank: ruilhandel met restwater moet watertekort tegengaan
- 02 juli 2025 - Kennisdag Zoetwater: voor iedereen die werkt aan wateruitdagingen van de toekomst
- 01 juli 2025 - Onderzoek: behoefte aan meer communicatie over klimaatrisico’s via de brievenbus
juni
- 23 juni 2025 - Samen voor natuurherstel: beekherstel Oude Leij in de Kaaistoep
- 11 juni 2025 - Impulsregeling Klimaatadaptatie: succesverhaal met ruimte voor verbetering
- 10 juni 2025 - Studenten maken impact met startup voor groene daken
- 06 juni 2025 - 25 nieuwe groene schoolpleinen
- 02 juni 2025 - Heat Action Day in Brabant: in actie tegen hittestress